Latest topics
» Способности
Сря 01 Ное 2017, 20:51 by .elia

» НАРЪЧНИК
Съб 28 Окт 2017, 01:20 by .elia


НАРЪЧНИК

Go down

НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:12Последната промяна е направена от heartbreaker. на Съб 28 Окт 2017, 01:33; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:13

Легендата разказва

В началото съществуваше само Хаосът - празното пространство между Небето и Земята, вихрушка от стихии и енергии, първичната сила. От него се създаде Пантеонът и светът, какъвто днес го познаваме.
От любовта на Уран (небето) и Гея (земята) се родиха Денят и Нощта, циклопите, гигантите, а също и Тартарът - вечният мрак на Подземното царство. Най-силни сред титаните бяха Рея и Кронос, който властваше над всичко, огрявано от слънцето. Но тиранията на Кронос трябваше да намери своя край.
Синът се изправи срещу бащата в името на правдата и Титаните потънаха в забвение, за да дойде нова, по-светла и по-хубава епоха. Ерата на Боговете на Олимп възстанови хармонията на земята.
В началото бяха шестима, но един беше техният цар - Зевс. Той отсъждаше справедливо и обичаше страстно. От дясната му страна седеше прелестната му съпруга Хера - онази, която потушаваше огъня на буйния му нрав и поддържаше мира и благоденствието на Олимп. Роди му много деца, кои от кои по-прекрасни. Най-силните от тях бяха избраните да управляват рамо до рамо с Богът на боговете и да решават човешките съдби.
Нарекохме ги Боговете на Олимп. Живееха на връх планината и съзрецаваха живота на хората отдалеч. Но понякога им се приискваше и те да слязат сред простосмъртните, които така ги привличаха със своите несъвършенства и греховност. Случваше се дори и боговете да се влюбват в тези обикновени създания, да им се отдават и от любовта им да се раждат деца - полубожествени получовешки. Това беше началото на Героите…


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Съб 28 Окт 2017, 01:28; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:14

Животът днес

Минаха хилядолетия и човечеството забрави боговете си. Издигна в култ нови фигури, човешки фигури, които да почита и на които да се моли. Парите и властта също се превърнаха в божества - най-нисшите.
Говореше се, че Олимпийците не съществуват, но те бяха там, сред нас и ни наблюдаваха. Променяха се заедно с цивилизацията.
Първо, бяха отишли в огромната Римска империя, където им бяха дали нови имена, станаха по-войнствени и свирепи. А сега… Сега живееха в Ню Йорк.


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Съб 28 Окт 2017, 01:28; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:16

Раси

Богове
Боговете са най-висшата раса позната на света. В гръцкия пантенон се включват 12 от тях, които наричаме Олимпийци (Зевс, Хера, Посейдон, Деметра, Атина, Афродита, Арес, Хефест, Аполон, Артемида, Хермес.) Понякога към тях се присъединяват Хестия (богинята на домашното огнище) и Дионис (богът на виното).
Хадес не се причислява към тази бройка, тъй като той е владетелят на Подземното царство (а също и черната овца на семейството), затова на Олимп не му е отредено място.
Съществуват обаче и множество по-малки божества, които далеч не са толкова силни, но в никакъв случай не са маловажни. Тях трудно можем да ги открием на точно определено място. Обикновено се явяват единствено по свое собствено желание.
ВАЖНО: НЕ МОЖЕ да създадете Бог или да вземете такъв готов герой, ако преди това нямате ученически.

Полубогове (герои)
Полубоговете са продукт на съвкуплението между бог и човек. Те са много по-силни от обикновените хора и имат специални магически способности. Съдбата им е отредила да служат на божествените си родители, но за целта е предвидено да минат през специално обучение. То се случва в училище “Ипсилон”, където героите научават как да въртят меч или пък как да боравят с което се сетите друго оръжие, придобиват много знания относно митологията и историята на Древна Елада и проговарят Древногръцки.
Ежедневно подлагат живота си на всякакви рискове, но това им е в кръвта. По рождение са им заложени естествени бойни инстинкти и мозъкът им работи най-добре под напрежение.
Веднъж щом завършат училището, са свободни да се върнат обратно в света на простосмъртните. По-голямата част от тях се реализират там изключително успешно, тъй като са значително по-способни и умни от човеците. Но друга част от тях загиват твърде млади, докато изпълняват някоя мисия.

Същества
Гръцката митология изобилства от всякакви същества. Някои от тях са добронамерени (нимфи, сатири, русалки), но други са проклети изчадия (фурии, анемои, горгони), срещу които героите честичко са принудени да се изправят.
За целите на нашия форум - тези същества ще се използват като НИП-ове (неигрови персонажи), които можете да включвате в РоулПлея си, но те няма да имат реални акаунти.

Хора

Простосмъртните са неизменна част от нашия свят. Те отдавна не вярват в богове и чудовища, но все още могат да ги виждат. Една от целите на възпитаниците на “Ипсилон” е да не позволяват това да се случва, нито пък чудовищата да вредят на човешкия свят.
Затова, когато някой простосмъртен види нещо, което не бива да вижда, се налага паметта му да бъде изтрита. Това се случва с използване на нектар или амброзия - храната на боговете, която е лечебна в малки количества за полубогове, но изтрива спомените за всичко божествено, ако се приеме от простосмъртен.

Ловджийките на Артемида
Ловджийките са група от момичета, положили клетва пред богинята на лова и луната Артемида да й служат и да я подкрепят в битка. Към тях може да се присъедини всяка полубогиня, която е навършила 16 години. Това я задължава да се откаже завинаги от мъжете, да запази целомъдрието си и да изостави живота, който е имала досега.
Ловджийките получават способности, присъщи само на тях (за повече информация може да проверите темата със способности), както и обещание за безсмъртие. Те не остаряват и запазват облика си такъв, какъвто е бил, когато са положили клетвата. Могат да умрат единствено, ако бъдат убити в битка.


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Сря 01 Ное 2017, 19:56; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:17

Способности

Всеки полубог има изключителни по рода си способности. И не, не говоря за феноменално доброто въртене на меч или стреляне с лък. Става въпрос за истински божествени сили, които героят получава още със самото си раждане и дължи на ДНК-то си.
Разбира се, тези способности зависят от божествения родител - например детето на Посейдон би могло да контролира водата, но не и това на Афродита, сещате ли се?
Пълен списък на способностите и повече информация за тях ТУК!


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Сря 01 Ное 2017, 19:58; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:18

Статистики

Статистиките са онези цифрички в полето за информация за героя ви, които обаче са от голямо значение. Надявам се, вече сте наясно с това какво точно представляват т.нар способности.
За да развиете една способност подобаващо добре, се нуждаете от по-високи статистики. В зависимост от това дали изберете вашият герой да бъде ученик, или възрастен, започвате с различен брой статистики, които трябва да разпределите по отделните категории (отбелязани са в червено). С течение на времето ще натрупвате все повече и повече от тях.
Основните статистики, по които трябва да разпределите точките си са:
Сила
Рефлекси
Издръжливост
Интелект


Всеки новосъздаден ученически герой започва с общ брой на статистиките 50. Той е длъжен да разпредели тези точки по горепосочените графи.
Всеки преподавател или новосъздаден пораснал герой (разбирайте всеки, ИЗВЪН готовите герои, които са написани от ръководството) има право на общ сбор от 225 точки, които може да разпредели по свое усмотрение.

Как можем да натрупаме статистики?


Най-добрият начин е като пишете РП, разбира се.
Всеки пост по поставени от учител задачи, дадени от Бог куестове и по ГСЛ (главна сюжетна линия) се оценява на стойност точки за статистики.
Свободното РП, тоест това, което решавате самостоятелно да си пишете с някое другарче, не получава статистики, но спокойно - ще имате предостатъчно възможности да натрупате точки.


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Сря 01 Ное 2017, 20:14; мнението е било променяно общо 3 пъти
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:20

Училище Ипсилон


Училище Ипсилон, както може би сте прочели по-нагоре в Наръчника, е създадено от Боговете на Олимп с цел техните деца полубогове да се обучават. Това е единственото място, където героите са в пълна безопасност от заобикалящия ги свят и дебнещите ги опасности.
Полубоговете постъпват в Ипсилон на възраст от 16 години и завършват, когато станат на 21 години, т.е когато вече са пълнолетни.

За учениците

До 16-годишна възраст повечето деца не подозират, че единият от родителите им е бог. Самотната им майка е успяла да скалъпи някаква история за това как бащата ги е напуснал преди много години или пък, не дай си боже, е починал. Това, разбира се, са пълни измишльотини, но един полубог си дава сметка за тези неща едва когато бива посетен от някоя нимфа.
Нимфите са сключили договор с училище Ипсилон и работят в негова услуга. Тяхната задача е да надзирават малките герои през целия им живот и когато стане време да узнаят истината, да ги отведат в безопасност в училището. Обикновено нимфите взимат прикритието на детегледачка, детска учителка или на съседката от горния етаж, но винаги са в непосредствена близост до малчугана.

За учителите

Преподаватели в нашето училище са вече пораснали полубогове или по-малките богове. Да, разбира се, един олимпиец рядко или почти никога не би стъпил в Ипсилон, но има и такива, които с радост биха преподавали на младите герои.
ВАЖНО: НЕ МОЖЕ да създадете герой учител, без да имате герой ученик и без изричното позволение на ръководството.

ТЪРСЯТ СЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПО:
1. Митове и легенди
- Това е дисциплина, чрез която полубоговете получават добри познания върху цялата гръцка митология и история.
2. Практическо обучение
- Както вече казахме - всеки полубог има магически способности, които обаче могат да се окажат трудни за овладяване. В часовете по практическо обучение се цели именно да се постигне контрол над силите. Полубоговете се учат как да ги използват правилно и разумно.
3. Бойни техники
3.1 Лък и копие
- Наименованието говори само за спецификата на този предмет.
3.2 Меч - НАМЕРЕН
- Отново - каквото казах по-горе.
3.3 Ръкопашен бой
- И пак да не се повтарям.
3.4 Бойни игри - НАМЕРЕН
- Тук вече идва интересната част. Всички практически познания, които сте придобили по-горе трябва да бъдат упражнени. Това се случва чрез организиране на игри, в които участниците се разделят на отбори и се сражават един срещу друг. Основната цел е да се развие стратегическото мислене и действието под напрежение.

*Често горепосочените дисциплини се комбинират в общи уроци, so don't be surprised.
4.Древногръцки
- За да разбират по-добре света, на който са потомци, полубоговете трябва да научат древногръцки.

Устройство на училището
Ипсилон е построен по подобие на гръцки полис. Разполага с Акропол, Агора, жилищна част, работилници, пристанище и каквото друго се сетите. Разполага се на огромна територия в близост до Лонг Айлънд.


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Сря 01 Ное 2017, 20:12; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:20

Олимп

В наши дни Олимп все още съществува. Само дето не е на върха на планината, както са знаели древните гърци. Сега се е преместил малко по-назапад и даже отвъд океана.
Сигурно сте чували за компанията Omega ent.? Е, името не ви ли се стори малко съмнително?
Точно така - фирмата е собственост на Зевс. Преди години му беше доскучало и решил да я основе за по-добро прикритие пред хората. Ако влезете във фоайето на лъскавата сграда, ще се срещнете с един услужлив портиер, който по някаква случайност е и сатир. Е, това няма да го разберете, освен ако не го видите да се размотава без панталони и обувки, за да забележите козята му задница. Обикновените простосмъртни ги упътва към функциониращата част на сградата, а полубоговете - тях ги отвежда няколко врати надолу по-коридора, където една златна порта бележи входа към Олимп.


Последната промяна е направена от heartbreaker. на Съб 28 Окт 2017, 01:30; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by .elia on Съб 28 Окт 2017, 01:20

Подземното царство
Не ви препоръчвам да ходите там. Освен ако не сте Хермес. Или ако не сте глупави колкото Орфей. Повярвайте, това е едно изключително неприятно местенце, където могат да ви побият тръпки, ако сте живи или да си умрете от страх (отново, само ако сте живи).
Но в случай, че смелостта ви е в повечко (поне колкото жаждата за приключения) и поради някаква неведома за мен причина сте решили да идете в царството на Хадес, да знаете, че входовете са много. Дори един от тях се намира в подземието на сградата на Omega ent. Има и още пръснати по цялото земно кълбо - под статуята на Свободата, зад Белия дом, в основата на египетския Сфинкс, даже май последният го откриха в Дисниленд ( поредната безвкусна шега на Хадес, мен ако питате).
Впрочем, влизането в Подземния свят не е толкова сложно. По-сложно е излизането…
avatar
.elia

Posts : 207
Join date : 27.10.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НАРЪЧНИК

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите